Odpowiedzi

2009-12-05T22:27:44+01:00
2500 - 900 = 1600
średnio na każde 100m temperatura spada o 0,7⁰ zatem
1600 : 100 = 16
16 * 0,7 = 11,2⁰
czyli +3⁰-11,2⁰ = -8,2⁰
2009-12-06T00:05:28+01:00
2500 - 900 = 1600
1600 / 100 = 16
16 * 0,6 = 9,6
3 st. C - 9,6 st. C = -6,6 st. C