Odpowiedzi

2009-12-06T14:18:37+01:00
W 25-osobowej klasie 56% uczniów stanowią chłopcy.
chłopcy - 56% - 0,56 × 25 - 14 osób
dziewczyny - 11 osób

a)O ile procent więcej jest chłopcow niż dziewcząt ?
14/11 ≈ 127%
o 27%

b)O ile procent mniej jest dziewcząt niż chłopców ?
11/14 ≈ 79%
o 21%
24 3 24
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-06T14:20:58+01:00
25 osób = 100 %
56% -chlopaki 0,56*25=14
100%-56% =44% 0,14*25=11
44% -dziewczyny


a) 14/11 ≈ 127%
o 27%

b)11/14 ≈ 79%
o 21%

...;p
35 3 35
2009-12-06T14:22:45+01:00
56×25/100= 1400/100=14
liczba chłopców 14
liczba dziewczyn 25-14=9
a) 56% - 44%= 12%
b) 12%
22 1 22