Odpowiedzi

2009-12-06T21:51:23+01:00
107 % - 59,92
122% - x

1,07x = 59,92*1,22
x=68,32 ;)
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-06T21:51:40+01:00
107% - 59,92
122% - x


107% - 59,92
100% - x

100% * 59,92 : 107 = 56zł (100% ceny)
22% z 56 = 12,32 zł

56zł + 12,32zł = 68,32zł

Odp. Towar będzie kosztował 68,32zł
1 5 1
2009-12-06T21:52:31+01:00
22 % - 7 % = 15 %

15 setnych % razy 59.92 =8,98 zł
59.92 + 8,98 = 68,90 zł