Odpowiedzi

2009-12-07T19:21:38+01:00
30 : 2 = 15 - butelki
15* 1,6 = 24 zł

30 : 0.5 = 60 butelki
60*1.25=75 zł

75-24 = 51zł

Odp. Można zaoszczędzić 51 zł.

2 2 2
2009-12-07T19:22:00+01:00
Butelki 2l
30l:2l=15
1,60zł*15=24zł

Butelki 0,5l
30:0,5=60
60*1,25=75zł


75zł-24zł=51zł

Odp. Można zaoszczędzić 65 zł .;)
2009-12-07T23:43:28+01:00
Http://img19.imageshack.us/img19/3576/matmaaq.png
rozwiazanie ;)