Odpowiedzi

2009-12-07T19:58:59+01:00
2009-12-07T20:02:29+01:00
1.

Magada-15lat
Krzyś-18lat
15x2=30
30-18=12
Odp:Krzyś po 12 latach będzie dwa razy starszy od Magdy.

2.
3x10=30
30+3=33
10+3=13
33:13=2.5
Odp.Ojciec ma 33 lata a syn ma 13 lat. Tato jest starszy 2.5 razy od syna.