Odpowiedzi

2009-12-08T15:01:49+01:00
Składniki na 6 porcji:

* 4 jajka
* 400 ml bulionu warzywnego
* 100 ml białego wytrawnego wina
* 3 łyżki zielonego groszku mrożonego
* 6 marchewek konserwowych
* 2 paski marynowanej czerwonej papryki
* 1 łyżka listków natki
* sól
* małe opakowanie (20 g) żelatyny
* 2 łyżki sosu sojowego
* 1 łyżeczka curry
* 3 szczypiory z dymki do dekoracji

Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przekrój wzdłuż na połówki. Groszek wrzuć na lekko posolony wrzątek, gotuj ok. 3 min. Odcedź, przelej na sicie zimną wodą, osacz i ostudź. Paprykę pokrój w kostkę, marchew w plastry. Bulion zagotuj z curry. Zdejmij z ognia i rozpuść w nim żelatynę. Dodaj wino i sos sojowy. Płyn wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Na dno 6 małych foremek wlej po łyżce galaretki i wstaw do lodówki. Gdy stężeje, do foremek włóż po połówce jajka. Wokół ułóż po porcji groszku, natki, marchewki i papryki. Zalej tężejącą galaretką i odstaw do lodówki na ok. 3 godziny. Przed podaniem foremki zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie. Galaretki wyłóż na talerz, udekoruj szczypiorem pokrojonym na paski. Posyp pozostałym posiekanym jajkiem.
Czas przygotowania: 30 minut (bez czasu chłodzenia)
2009-12-08T15:02:19+01:00
# 4 jajka
# 1 cebula
# 1 kiełbasa
# pieprz i sól

Sposób przygotowania:
podsmażyć cebulę, i kiełbasę na oleju dodać jajka i pieprz i sól.

przetłumaczone na angielski:

# 4 eggs
# 1 onion
# 1 Sausage
# Pepper and salt

Method of preparation:
Fry the onions, and sausage in oil add eggs and pepper and salt.