Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-09-04T07:40:41+02:00
A(n) = (-1)^ dla n=0,1,2,3,4,5
nie napisalas do jakiej potegi, zakladam ze do n
wiec tak:
a(n) = (-1)^n
a(1) = (-1)^1=-1, potega nieparzysta, wiec bedzie mniusowa
a(2) = (-1)^2=1, potega parzysta, wiec bedzie wartosc dodatnia
a(3) = (-1)^3=-1, potega nieparzysta, wiec bedzie mniusowa
a(4) = (-1)^4=1, potega parzysta, wiec bedzie wartosc dodatnia
a(5) = (-1)^5=-1, potega nieparzysta, wiec bedzie mniusowa
mam nadzieje ze o to ci chodzilo, jakby okazalo sie ze o co innego, to pisz, wtedy jeszcze raz zrobie
pozdrawiam dagmara
1 3 1
2009-09-04T10:36:54+02:00
A(n) = (-1)^ dla n=0,1,2,3,4,5
a(n) = (-1)^n
a(1) = (-1)^1=-1
a(2) = (-1)^2=1
a(3) = (-1)^3=-1
a(4) = (-1)^4=1
a(5) = (-1)^5=-1
1 1 1