Odpowiedzi

2009-12-08T17:47:58+01:00
200 zł cena marynarki
20% * 200 zł=40 zł
200-40=160 zł cena spodni\

100%-60%=40%

160 *40%=64 zł

kosztuje kamizelka 64 zł
1 5 1
2009-12-08T17:49:22+01:00
X-cena marynarki

x=200

0,8x -cena spodni

0.2x-cena kamizelki

kamizelka kosztuje 0,2 *200=40 zł

Napewno poprawnie :) Powodzenia Ci życzę.