Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-08T20:45:43+01:00
1,22 x= 1952
x = 1600zł

1600zł / 20 = 80zł

1,07 * 80 = 85,6zł
1 1 1
2009-12-08T20:45:52+01:00
22% * 1952 = 390.4 - podatek 22%
1952 - 390.4 = 1561.6 - bez podatku
7% * 1561.6 = 109.312 - podatek
1561 + 109.312 = 1670.312 - cena za 20m z 7 % podatku
1670.312 : 20 = 83.5156 zł - cena za 1m2 parkietu z z 7% podatku