Odpowiedzi

2009-12-08T21:18:57+01:00
Czas słoneczny:
a) Nowy Jork
21+74 = 95 stopni
1 stopień = 4 minuty
4×95 = 380 min = 6h 20 min
17:50 - 6h 20 min = 11:30

b) Pekin
116-21 = 95 stopni
4×95 = 380 min = 6h 20 min
17:50 + 6h 20 min = 0:10

Czas strefowy:
a) Nowy Jork
17:50 - 6h = 11:50
b)Pekin
17:50 + 6h = 23:50
1 5 1