Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-08T21:26:00+01:00
(a+b+c)(a+b+c)=a² +b² + c² +2ab +2bc+2ac
a²+ab+ac+b²+ab+bc+ca+cb+c²= a² +b² + c² +2ab +2bc+2ac
a²2ab+2ac+2bc+b²+c²=a² +b² + c² +2ab +2bc+2ac

5 4 5
2009-12-08T21:34:03+01:00
(a+b+c)<do potegi dugiej> =a<do potegi drugiej> +b<do potegi drugiej> + c<do potegi drugiej> +2ab +2abc+2ac

^2 - to będzie znaczylo do potegi drugiej :):)

( a + b + c )^2 = a^2 + b^2 + c^2 + 2ab + 2bc + 2ac
( a + b + c )^2 -a^2 - b^2 - c^2 - 2ab - 2bc - 2ac = 0

a^2 + b^2 + c^2 + 2ab + 2bc +2ac - a^2 - b^2 - c^2 - 2ab - 2bc - 2ac = 0
wszystko się skróci , więc :
0 = 0
L = P
zachodzi równość , lewa strona równa się prawej :):)
5 4 5