Odpowiedzi

2009-12-09T13:46:21+01:00
Ułamek=0,gdy licznik =0,bo mianownik nie może =0,,,,,,,,,,,,,,,,, czyli x²-9=0,czyli x²=9→x=3 lub x= -3
2009-12-09T13:47:17+01:00
D:xnależy R|{-4,0}
(x-3)(x+3)/x(x+4)=0
(x-3)(x+3)=0
x-3=0 x+3=0
x=3 x=-3
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-09T14:11:34+01:00
Nie wiem w końcu czy chodzi o to równanie zapisane czy to z nawiasu, przecież one są różne
to jest to przed nawiasem
(x2-9)/(x2+4x)=0
(x-3)(x+3)/x(x+2)=0 z tym więcej nie da się nic zrobić
x=3 x=-3
x(x+2)≠0

a to to co w zadaniu napisałaś w nawiasie
(x2-9)/(x2+4)=0

(x²-9)/(x²+4)=0
(x-3)(x+3)/(x^2+4)=0
x=3 x=-3
(x^2+4)≠0