Odpowiedzi

2009-12-10T13:27:21+01:00
5 + 7 = 12
600/12 = 50
50 razy 5 = 250 stron zawierają ilustracje
50 razy 7 = 350 strony bez ilustracji
sposób 2
x - strony z ilustracjami
y - strony bez ilustracji
x + y = 600
x/y = 5/7
7x = 5y
x = 5y/7
5y/7 + y = 600
5y + 7y = 4200
12y = 4200
y = 350 - strony bez ilustracji
600 - 350 = 250 - strony z ilustracjami
2 5 2
2009-12-10T13:31:39+01:00
5 + 7 = 12
600/12 = 50
50 * 5 = 250- strony zawierające ilustracje
1 5 1
2009-12-10T13:32:18+01:00
5+7=12
600:12=50
50x5=250

odp: Na 250stronach encyklopedii są ilustracje.
1 5 1