Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-10T13:34:57+01:00
X - medale złote
y- medale srebrne
z - medale brązowe

x+z=65
x+y+z=96
x+y=61

y=96-65=31
z=96-61=35
x=30

spr. 30+35+31=96
2009-12-10T14:38:21+01:00
medale złote x
medale srebrne y
medale brązowe z

x + z = 65
x + y + z = 96
x + y = 61
y- 96-65=31
z- 96-61=35
x- 30
30+35+31=96