Odpowiedzi

2009-12-10T16:58:09+01:00
Dzieci : 100 x 4zł = 400zł
dorośli : 200 x 8zł = 1600zł
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-10T16:59:36+01:00
X-ilość biletów dla dzieci
y-ilość biletów dla dorosłych
x+y=300
4x+8y=2000

x=300-y
1200-4y+8y=2000

x=300-y
4y=800

y=200
x=300-200=100
1 5 1
2009-12-10T17:00:20+01:00
X- liczba dorosłych
y- liczba dzieci

x + y = 300
8x + 4y = 2000

x= 300-y
8(300-y) + 4y = 2000
2400 - 8y + 4y = 2000
- 4 y = - 400 / /(-4)
y = 100

x + y = 300
x + 100 = 300
x= 200

x= 200
y = 100