Odpowiedzi

2009-12-10T16:59:55+01:00
7,2g*4 =28,8

28,8+7,2 = 36 (tyle gramów zużywają na dzień)

540/36 = 15

Słoik miodu wystarczy im na 15 dni.
2009-12-10T17:01:14+01:00
7,2*5=36
540/36=15
odo.miodu starczy na 15 dni
2009-12-10T17:02:23+01:00
Miód spożywany przez p.Tomasza każdeg dnia:4*7,2g=28,8g
Miód spożywany przez jego żonę:7,2g
Waga słoika miodu:540g
540g÷(7,2g+28,8g)=540÷36g=15
Odp.Słoik miodu starcza małżeństwu na 15 dni.