W zeszłym tygodniu na dyskotece bylo dokładnie tyle samo chłopcow co dziewczat.w tym tygodniu na dyskotece jest o 20% wiecej osob nizn tydzien temu,ale liczba dziewczat stanowi 45% liczby osob,ktore przyszły dzisiaj potanczyc.czy w tym tygodniu na zababwe przyszo wiecej czy mniej dziewczat niz tydzien temu??



prosze o rozwiazanie tego.duzo pkt.i wszystkie obliczenia musza byc jak nie to zgłosze spam:]

2

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-10T19:06:42+01:00
50-chłopcy na dyskotece
50-dziewczyny na dyskotece

50+50=100
100 razy 20%=20
100+20=120
120 razy 45%=54
120-54=66

odp: Na zabawę w tym tygodniu przyszło więcej dziewczyn.
4 5 4
2009-12-10T19:09:52+01:00
100 * 20%=20
100+20=120
120 * 45%=54
120-54=66
W tym tygodniu na zabawe przyszlo wiecej dziewczyn .
4 5 4