Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-10T20:52:02+01:00
A) 5x + 3y-3x - 2y = 2x - y

x = 1
y =2

2x - y = 2 * 1 - 2 = 0.

7z +4c - z - 3c = 6z - c
z = dwie siódme
c = jedna piata

6z - c = 6 * dwie siódme - jedna piata = dwanaście siódmych - jedna piąta = pięćdziesiąt trzy trzydzieste piąte
2009-12-10T20:56:15+01:00
A) x = 1, y =2
5x + 3y - 3x - 2y =
= 2x + 1y =
= 2 * 1 + 1 * 2 =
= 2 + 2 =
= 4

b) z = 2/7, c = 1/5
7z + 4c - z - 3c =
= 6z + 1c =
= 6 * 2/7 + 1 * 1/5 =
= 1 5/7 + 1/5 =
= 1 25/35 + 5/35 =
= 1 30/35 =
= 1 5/6