Odpowiedzi

2009-12-10T20:59:42+01:00
1 kW = 1000 W
5000 W = 5kW
5kW * 4 (godziny) = 20Kw - tyle zuzywa w ciągu 1 dnia
20kW * 30 (dni) = 600 kW
600 kW * 0,42 zł = 252 zł
Odp: koszt zużycia energii elektrycznej w ciągu 30 dni wynosi 252zł.
2 5 2
2009-12-10T21:01:24+01:00
4h *30dni=120h
5000w*120h=600kwh
600kwh/0,42zł=1428.57zł
1 1 1