Odpowiedzi

2009-12-10T21:39:03+01:00
1 kW = 1000 W
5000 W = 5kW
5kW * 4 (godziny) = 20Kw - tyle zuzywa w ciągu 1 dnia
20kW * 30 (dni) = 600 kW
600 kW * 0,42 zł = 252 zł
Odp: koszt zużycia energii elektrycznej w ciągu 30 dni wynosi 252zł.
2009-12-10T21:39:13+01:00
1 kW = 1000 W
5000 W = 5kW
5kW * 4 (godziny) = 20Kw - tyle zużywa w ciągu 1 dnia
20kW * 30 (dni) = 600 kW
600 kW * 0,42 zł = 252 zł
Odp: koszt zużycia energii elektrycznej w ciągu 30 dni wynosi 252zł.
2009-12-10T21:41:03+01:00
Dane:
P=5000W=5kW
t=4h
E=P*t
E=5kW*4h=20kWh
20kWh*30=600kWh
600kWh*0,42zł=252zł