Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-12T16:35:57+01:00
18 : 3/4 = 18/1 : 3/4 = 18/1 * 4/3 po skróceniu 6/1 * 4/1 = 24/1 = 24
25 - 12 = 13
Odp : Żeby wujek mógł posadzić krzewy wzdłuż całego płotu powinien ich jeszcze kupić 13.
4 4 4
2009-12-12T16:43:48+01:00
Ile krzewów wujek musiał wykorzystać?
18m:3/4=
=6/1 * 4/1=
=24
Wujek powinien dokupić (24-12) 12 krzewów.
5 4 5
2009-12-12T16:55:31+01:00
3/4 * 18=54/4=13,5≈14
14-12=2
Odp.;Wujek powinien dokupic 2 krzewy bukszpanu.
3 1 3