Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-12T18:33:58+01:00
A)20/25 * 100 % = 80 %
100% - 80% = 20 %
b) 100% - 20 % = 80 %
1 5 1
2009-12-12T18:33:15+01:00
A) kieszonkowe ali jest większe od keiszonkowego macka o 20%
B) 100%-20%=80%
rozwiazanie a)
25zł-100%
20zł-x
trzeba to pomnozyc na krzysz x=20zł*100%:25=20%
1 1 1
2009-12-12T18:51:14+01:00
1) 25zł - 100%
20zł - x %

x=(20 * 100) : 25 = 2000 : 25 = 80 %

100 % - 80 % = 20 %
Odpowiedź :Ala ma o 20 % większe kieszonkowe od Maćka

2) 20zł-100%
25zł - x%

x= ( 25*100) : 20 = 2500 : 20 = 125 %

125% - 100% = 25 %

Odpowiedź : Kieszonkowe Maćka jest o 25 % mniejsze od kieszonkowego Ali