Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-13T11:27:31+01:00
V - prędkość w ruchu jednostajnie przyspieszonym = vo + at
vo - prędkość początkowa = 0
t - czas
a - przyspieszenie = ?
v = 100 km/h = 27,8 m/s
a)
v = at
a = V/t = 27,8/17 = 1,64 m/s²
b)
a = v/t = 27,8/14 = 1,99 m/s²
c)
a = v/t = 27,8/7,5 = 3,71 m/s²
6 3 6