1)Oblicz różnicę czasową pomiędzy Warszawą a Tokyo.
2) oblicz różnicę czasową pomiędzy Warszawą a Paryżem.

Wiedząc , że w Warszawie jest godzina 12:00 dnia. 13.12.2009roku.

Proszę o SZYBKĄ odpowiedź i wszystkieeeee odpowiedzi .!

1

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-13T22:38:01+01:00
1)

Warszawa - 21 N
Tokio - 139 E

21 + 139 = 160
160 x 4 = 640
640 min = 10 h 40 min

12.00 - 10 h 40 min = 01.20
Odp. W Tokio jest godzina 01.20 dnia 13.12.2009 roku.

2)

Warsazawa - 21N
Paryż - 2 N

21 - 2 = 19
19 x 4 = 76
76 min = 1 h 16 min

12.00 - 1h 17 min = 10.43
Odp. W Paryżu jest godzina 10.43 dnia 13.12.2009 roku.