Odpowiedzi

2009-12-13T13:43:30+01:00
Kasia - 14
andrzej 14 + 14 = 28

razem = 14 + 28 + 40 =82
2009-12-13T13:43:49+01:00
Kasia = 14 cukierków
Andrzej = o 14 więcej , czyli 14+14=28

Mama dała im 40 dukierków

więc: 28 cukierków ( Andrzej ) + 14 ( Kasia ) + 40 ( mama ) = 82 cukierki


razem mają teraz 82 cukierki.
2009-12-13T13:44:06+01:00
14+14=28 tyle ma Andrzej
14 tyle ma kasia
28+14+40=82
ODP
Kasia i Andrzej maja razem 82 cukierki