Odpowiedzi

2009-12-13T14:41:40+01:00
1 czerwiec-8 wrzesień- 69 dni =1659 dób
1658x 15 =24840 kg
1 1 1
2009-12-13T14:42:55+01:00
Od 1 czerwca do 8 wrzesnia
czerwiec - 30 dni
30 * 15 = 450
lipiec - 31dni
31 dni * 15 = 465
sierpień - 31 dni
31 dni - 465
wrzesień - 8 dni
8 * 15 = 120
450 + 465 + 465 + 120 = 1500
1500 * 15 = 22500 kg
Pozdrawiam .
2009-12-13T14:51:06+01:00
Czerwiec-30dni
lipiec-31dni
sierpień-31dni
wrzesień-8dni
razem-100dni
15*100=1500pędów
1kwintal=100pędów
1500\100=15
odp; Panda w tym czasie zje 15 kwintali pędów.

Pozdrawiam