Odpowiedzi

2009-12-13T15:38:08+01:00
70 - brakuje 100 zł
80 - za dużo o 500 zł




100+500= 600
80-70=10
600:10=60


Odp. Na wycieczke jedzie 60 uczniów.
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-13T15:38:11+01:00
70 zł - brakuje 100zł
80zł - za duzo o 500zł


10zł wiecej = razem 400 zł wiecej poniewaz 500-100 = 400

400 : 10 = 40

Spr:. 40 x 70 = 2 800 zł brakuje 100

40 x 80 = 3 200

3200 - 2 800 = 400 zł

Odp:. Na wycieczkę jedzie 40 uczniów
1 1 1