Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-13T16:27:16+01:00
100%*20%=20%
100%-20%=80%
80%*x=y
80%+y=100%
y=100%-80%=20%
80%*x=20%
x=25%

na pewno 25% bo
80+25%=100 można na kalkulatorze sprawdzic
3 2 3
2009-12-13T16:29:27+01:00
Np. cena samochodu 1000zł
120%-1200zł

1200zł-100%
1000zł-x

x=1000*100/1200
x= 83,(3)≈ 83%
100%-83%=17%
musi zmniejszyć o około 17%
1 1 1