Odpowiedzi

2009-12-13T18:19:38+01:00
36/(36+40) x 100% = 45%
a reszta to logicznie:
100%-45% = 55% albo:
40/(36+40) x 100% = 50%
2009-12-13T18:19:20+01:00
36 + 44 = 80
80 - 100%
36 - x

x = (36 x 100 )80
x = 45
dorosli stanowili 45 %

100% - 45% = 55%
dzieci stanowily 55%
2009-12-13T18:23:14+01:00
Dzieci:
36+44= 80

44/80 * 100%= 4400/80 %= 55%

Dorośli:
36+44= 80

36/80 * 100%= 3600/80 %= 45%

odp. dzieci- 55% a dorośli 45 %.