Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-19T20:37:43+01:00
X - benzyna
2x - olej

2x = 56
x= 28

35-28=7

Odp. Sam pojemnik waży 7kg


2009-12-19T20:46:56+01:00
Pojemnik-14
z benzyną 14+21=35
z olejem 14+42=56
21*2=42