Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-13T19:11:07+01:00
A) 12960 m/s
b) 234000 m/s
c) 2160 m/s
d) 10440 m/s
e) 10800 m/s

Liczę na naj ;]
1 5 1
2009-12-13T19:15:23+01:00
A) 129,6km/h=129600m/3600s=36m/s
b) 2340km/h=2340000m/3600s=650m/s
c) 21,6km/h=21600m/3600s=6m/s
d) 104,4km/h=104400m/3600s=29m/s
e) 108km/h=108000m/3600s=30m/s
2 5 2
2009-12-13T19:15:56+01:00
Km to 1000m ,a h to 3600s czyli
a)129,6×0,2777..≈36
b)2340×0,27777..≈≈650
c)21,6×0,27777..≈6
d)104,4×0.27777..≈29
e)108×0.277777..≈30 pozdrawiam
2 5 2