Odpowiedzi

2009-09-08T18:23:55+02:00
20 (objetosc małej beczki) - 25kg (waga lepiku)
50 (objetosc duzej beczki) - X
------------------------------------------------------
X = 50x25 : 20 = 62,5kg


X- waga lepiku w duzej beczce
2009-09-08T18:24:27+02:00
25-3=22 -masa 20l lepiku w małej beczce
22÷20=1,1 -masa 1l lepiku
50*1,1=55 -masa 50l lepiku w dużaj beczce
55+5=60 -masa dużej beczki z lepikiem

Duża beczka pełna lepiku waży 60kg.
2009-09-08T18:45:45+02:00
20 (objetosc małej beczki) - 25kg (waga lepiku)
50 (objetosc duzej beczki) - X
------------------------------------------------------
X = 50x25 : 20 = 62,5kg


X- waga lepiku w duzej beczce