Odpowiedzi

2009-12-13T20:43:46+01:00
60km/h
40km/h
90 km/h

vśr= 60km/h+40km/h+90km/h/3
v=63km/h
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-13T20:45:44+01:00
20/100 = 60
10/100 = 40
70/100 = 90 (procenty i szybkosc)


2*60 = 120
40
7*90 = 630

120+40+630 = 790
790:10 = 79

średnia szybkość = 79km/h