Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-14T14:46:01+01:00
Rozwiązanie
24×0,3=7,2
18×0,25=4,5
7,2+4,5=11.7
13,5-11,7=1,8
1,8÷0,30=6
Odp w tym zbiorniku zmieści się jeszcze 6 butelek 0,30 litra
2009-12-14T14:45:09+01:00
(13.5-(24*0.3+18*0.25))/0.3 = (13.5-(7.2+4.5))/0.3=(13.5-11.7)/0.3=1.8/0.3=6
2009-12-14T14:46:58+01:00
13,5-24×0,3+18×0,25=13,5-(7,2+4,5)=13,5-11,7=1,8

1,8:0,3=6


Odp.:W tym zbiorniku zmieści się jeszcze 6 butelek pojemności 0,3l.