Odpowiedzi

2009-12-14T17:08:12+01:00
PEKLOWANIE1. Fizyczne metody konserwacji z wykorzystaniem niskich temperatur (Utrwalanie żywności metodą chłodzenia i zamrażania)
2. Fizyczne metody konserwacji z wykorzystaniem wysokich temperatur (Pasteryzacja; Sterylizacja; Suszenie; Tyndalizacja)
3. Chemiczne metody konserwacji (Cukrzenie; Solenie; Marynowanie; Peklowanie; Środki konserwujące)
4. Fizykochemiczne metody konserwacji (Wędzenie)
5. Biologiczne metody konserwacji (Kwaszenie)
6. Nowoczesne metody konserwacji towarów (Radiacyjne metody konserwacji; Drgania dźwiękowe i naddźwiękowe jako czynnik konserwujący; Utrwalanie przez usuwanie pewnych składników niezbędnych dla drobnoustrojów; Skojarzone metody utrwalania żywności) Ps. chyba
1 5 1
2009-12-14T17:10:11+01:00
No są takie strony gdzie można to znaleźć. Np. Wikipedia i inne.
1 5 1