Odpowiedzi

2009-12-14T19:11:32+01:00
Bluza kosztuje 51.37zł a cały dres 98.07zł
1 2 1
  • Użytkownik Zadane
2009-12-14T19:14:10+01:00
46,70 - cena spodni
46,70 + 10 % ceny spodni - cena bluzy

46,70 - 100%
x - 10%
100%x = 467%/100%
x=4,67

cena bluzy:
46,70 + 4,67 = 51,37

Cena dresów:
51,37 +46,70 = 98,07
1 5 1
2009-12-14T19:18:57+01:00
Bluza - x ( 46,70 + 10%)
Spodnie - 46,70 = 100%

10 % - x
100% - 46,70 zł

x × 100% = 10 × 46,70 zł
x = 467 zł : 100
x = 4,67 zł

Bluza :

46,70 zł + 4,67 = 51,37 zł

Dres:

46,70 zł + 51,37 zł = 98, 07 zł ≈ 98 zł 7 gr


Odp. Dres kosztuje 98,07 zł.

1 4 1