Odpowiedzi

2009-12-15T13:34:45+01:00
1 minuta = 8
2 minuta = 8:2=4
3 minuta = 4:2=2
4 minuta = 2:2=1

8+4+2+1=15

Odp.Latawiec po 4 minutach będzie na wys. 4 m.

Pozdrawiam. :)
2009-12-15T13:37:04+01:00
Odp. Po 1minucie i 45 sekundach.

8/2=4 - ilość metrów do pokonania w drugiej minucie

15-8=7 -ilość metrów do pokonania

czyli:7/4=1m r. 3=45sek.