Odpowiedzi

2009-12-15T17:58:40+01:00
2√3-5/3√2(dobrze zrozumiałam?)=2√3-5 / 3√2 * √2 / √2 = 2√6-5√2 / 6
2009-12-15T17:59:31+01:00
2(pierwiastek z)3-5
(kreska ułamkowa)
3(pierwiastek z)2

2(pierwiastek z)3-5 pierwiastek z 2
(kreska ułamkowa) * (kreska ułamkowa) =
3(pierwiastek z)2 pierwiastek z 2

(2(pierwiastek z)3-5)*pierwiastek z 2
(kreska ułamkowa) =
3(pierwiastek z)2*pierwiastek z 2

2 pierwiastki z 6 - 10
(kreska ułamkowa) =
3*2

2 pierwiastki z 6 - 10
(kreska ułamkowa)
6
2009-12-15T18:01:51+01:00
Mnożysz licznik i mianownik razy √2 i masz :
(2√3-5)×√2 w liczniku i 3√2×√2 w mianowniku,a to się równa:
2√6-5√2 w liczniku i 6 w mianowniku