Napisz po angielsku;Ślimaki włóż do naczynia i przykryj. Odstaw w chłodne miejsce na tydzień. Włóż do miski i zasyp solą. Mieszaj, aż pozbędą się soku. Starannie wypłucz, odstaw i po jakimś czasie znów wypłucz. Operację tę powtórz 4-5 razy.
Włóż ślimaki do garnka i zalej zimną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut. Osącz i wyjmij ślimaki z muszelek (muszelki zachowaj). Odkrój i wyrzuć czarne części ślimaków.
Zrób sos: wymieszaj wodę z winem, przypraw solą i pieprzem, dorzuć cebulkę naszpikowaną goździkami i pęczek ziół.
Włóż ślimaki i gotuj 3 godziny na małym ogniu. Odcedź (sos zachowaj). Stop masło, dodaj szalotki, czosnek i natkę. Duś przez chwilę, przypraw solą i pieprzem.
Do każdej muszelki wlej łyżkę sosu z gotowania ślimaków. Wsuń ślimaka i zalej wonnym masłem.
Podawaj na ciepło.

1

Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-04-28T12:47:35+02:00
Snails add to the dish and cover. Set aside in a cool place for a week. Put into a bowl and covered with salt. Stir until you get rid of the juice. Thoroughly rinse, leave, and after a while rinse again. Repeat this operation 4-5 times.
Włóż snails into a pot and pour cold water. Bring to a boil and cook 10 minutes. Surrounds and remove the snails from shells (save shells). Odkrój and discard the black parts of snails.
Zrób sauce: mix water with wine, spices, salt and pepper, throw in onion and cloves overloaded with a bunch of herbs.
Włóż snails and cook for 3 hours over low heat. Strain (Keep the sauce). Melt the butter, add shallots, garlic and parsley. Simmer for a while, seasoning with salt and pepper.
Do fill each shell with a spoonful of sauce cooking snails. Insert the screw and pour scented butter.
Podawaj heat.