Odpowiedzi

2011-06-17T23:42:11+02:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).

a) 6NaOH + As₂O₃ + 3H₂O--->2Na₃[As(OH)₆ ]
b) As₂O₃ + 6HCl---->2AsCl₃ + 3H₂O

2011-06-18T00:13:38+02:00

6NaOH + As₂O₃ + 3H₂O---> 2Na₃[As(OH)₆]

As₂O₃ + 6HCl --> 2AsCl₃ + 3H₂O