Odpowiedzi

2009-12-15T22:09:00+01:00
Składniki:
½ kg marchewki
4 ząbki czosnku
5 łyżek majonezu
sól

Sposób wykonania:

Marchewkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce małych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

Do miski przełożyć marchewkę, dodać czosnek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą.

Sałatkę podawać jako dodatek do wędlin, różnego rodzaju pieczonych mięs albo też jako dodatek obiadowy.

Smacznego.
2009-12-15T22:12:27+01:00
Składniki
* 3 kg marchwi
* 1 kg papryki
* 0,5 kg cebuli
* ZALEWA:
* 1 szkl. octu 10%
* 1 szkl. wody
* 1 szkl. cukru
* 0,5 szkl oleju
* 2 łyżki soli
Opis przygotowania
Ugotowaną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Pokroić cebulę i paprykę w kostkę.Zagotować zalewę i wrzucić pokrojoną cebulę i paprykę pogotować 15 min.Następnie wrzucić marchew i pogotować 10-15 min.Gorące wkładać do słoików.