Mrówka: 0.01 km/h
Żółw: 0.45km/h
Słoń: 40 km/h
Zając: 65 km/h
Lew: 80 km/h
Gepard: 105 km/h

Oblicz drogę, którą przebędą zwierzęta wymienione powyżej, jeśli poruszałyby się z maksymalną prędkością przez 0,2 godziny. zapisz wyniki


PILNE !!! PLEASE NA JUTRO

3

Odpowiedzi

2009-12-15T23:44:03+01:00
Mrówka: 0.01 km/h *0,2h=0,002 km=2m
Żółw: 0.45km/h*0,2h=0,09km=90m
Słoń: 40 km/h *0,2h=8km=8000m
Zając: 65 km/h *0,2h=13km
Lew: 80 km/h*0,2h=16km
Gepard: 105 km/h*0,2h=21km

1 4 1
2009-12-15T23:44:16+01:00
Mrowka V=s/t=>t=V*t= 0,01*0,2=0,002km
zolw 0,45*0,2=0,09 km
slon 40*0,2=8km
zajac 65*0,2=12km
lew 80*0,2=16km
gepard 105*0,2=21km
1 1 1
2009-12-15T23:44:56+01:00
Mrówka s=V*t czyli s=0,01*0,2=0,002km
żółw s=0,45*0,2=0,09 km
słoń s=40*0,2=8 km
zając s=65*0,2=13 km
lew s=80*0,2=16km
gepard s=105*0,2=21km
1 3 1