Odpowiedzi

2009-12-16T14:39:27+01:00
215×0,6m2=129m2-powierzchnia chodnika
129m2÷2,4≈53,3m-dł. chodnika
2009-12-16T14:42:20+01:00

215 płyt chodnikowych pokryje powierzchnię:
215*0,6*0,6m²=77,4m²
Chodnik ma długość:
77,4m²:2,4m = 32,25m
Powierzchnia chodnika to oczywiście 77,4m²
2009-12-16T14:43:05+01:00
2,4m=4plyty
215 / 4 =53,75 plyty

53,75*0,6m=32,25m

32,25m*2,4m=77,4 - P chodnika