Odpowiedzi

2009-12-16T15:41:26+01:00
20% liczby 320 = 0,2 * 320 = 64 <--- wysokośc obniżki
320 zł + 64 zł = 384 zł

:D Finito :D
2009-12-16T15:45:42+01:00
100% − 20% = 80%

x − cena kurtki przed obniżką

80% x = 320

80/100x = 320

8/10x = 320 /*10/8

x = 320* 10/8

x = 400 zł

1 5 1
2009-12-16T15:49:23+01:00
320 - 80 %
? - 100 %

320 : 80 = 4
4*100=400