Odpowiedzi

2009-09-10T21:02:32+02:00
44-26=18-tyle jest dziewcząt w grupie
18-5=13-tyle dziewcząt ma prawo jazdy
33-13=20-tyle chłopców ma prawo jazdy
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-09-10T21:09:29+02:00
44 - tylu jest uczniów ogółem
26 - ilość chłopców
33 - tyle osób ma prawo jazdy
5 - ilość dziewczyn, które nie mają prawa jazdy
x - ilość chłopców z prawem jazdy

44-26=18 (tylu jest chłopców)
18-5=13 (ilość dziewczyn mająca prawo jazdy)

13 + x = 33
x = 33 - 13
x = 20

Odp. Prawo jazdy ma 20 chłopców. :)
1 5 1
2009-09-10T22:04:19+02:00
44-26=18
18-5=13
33-13=20

Odp. 20 chłopców ma prawo jazdy.
1 5 1