XXVII OGÓLNOPOLSKI PRZEGLĄD TEATRÓW MŁODZIEŻY KULTURYSTYKA 2006
WA-WA 24-27 MAJA 2006 CENNIK:
Instytucja zgłaszająca zespół pokrywa koszt pobytu (od osoby) w wysokości:
20 zł nocleg ; 35 zł-wyżywienie dzienne ;10 zł- wpisowe (opłataJEDNORAZOWA)
W przypadku liczby uczestników w zespole powyżej 15 osób instytucja zgłaszająca zespół pokrywa koszty pobytu (od osoby) w wysokości:
25 zl- nocleg ; 30 zł- wyżywienie dzienne;10zł-wpisowe (opłata jednorazowa)
1. KTÓRE WYRAŻENIE OPISUJE KOSZT TRZECH DNI POBYTU OŚMIOOSOBOWEJ GRUPY NA PRZEGLĄDZIE KULTURYSTYKA 2006 ?
A: 8*(3*35+2*20+3*10)
B: 8*20+*35+8*10
C: 8*3*(20+35+10)

* znak mnożenia

1.Koszt udziału w przeglądzie jednego ucznia z grupy 20 osobowej przez dwa dni wynosi: a) 65zl b) 95zl c)120zł d) 130 zł ( proszę robić obliczenia ) :)
2. PRZEGLĄD TEATRÓW KULTURYSTYKA ODBYWA SIĘ CO ROKU. W 2000 ODBYWAŁ SIĘ PO RAZ: A) 22 b) 23 c)20 d)19 (proszę róbcie obliczenia)
3. OBLICZ O ILE ZŁOTYCH CENA NOCLEGU DLA GRUPY 15 OSOBOWEJ JEST NIŻSZA OD CENY NOCLEGU DLA GRUPY 16 OSOBOWEJ.

2

Odpowiedzi

2009-12-16T19:02:39+01:00
1:a
po tym znaku mnożenia
1: D
1: 25 - 20 = 5 zł
4 1 4
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-16T19:16:51+01:00
Druga czesc zadania:
1. 2*25+2*35+10=130
2. d)
3. 15* 20=300
16* 25=370
370-300=70
5 3 5