Odpowiedzi

2009-12-16T19:08:18+01:00
1 rok
500zł-100%
1 %-5zł
9×5=45 zł
500zł+45zł=545zł

480zł-100%
1%-4,8zł
12×4,8zł57,6 zł
480 zł+57,6 zł=537,6

2 rok
545 zł-100%
1%-5,45
5,45×9=49,05
545+49,05-594,05

537,6- 100%
1%-5.376
5,376×12=64.512
537.6+64.512=602,112zł
Po 1 rok więcej pieniędzy bedzie w 1 banku a po 2 latach w 2 banku
2009-12-16T19:49:13+01:00

BANK 1, rok 1
500zł-100%
5zł-1%
9%*5zł=45 zł
500zł+45zł=545zł

2 BANK
480zł-100%
4,8zł- 1%
12%*4,8zł=57,6 zł
480 zł+57,6 zł=537,6

2 rok BANK 1
545 zł-100%
5,45-1%
5,45*9%=49,05zł
545+49,05-594,05

BANK 2
537,6- 100%
5.376-1%
5,376*12%=64.512zł
537.6+64.512=602,112zł
ODP: Po 1 roku więcej pieniędzy będzie w banku 1 a po 2 latach w banku 2.
2009-12-16T19:57:28+01:00

500-100%
1 %-5
9×5=45
500+45=545

480-100%
1%-4,8
12×4,8=57,6
480+57,6=537,6


545-100%
1%-5,45
5,45×9=49,05
545+49,05-594,05

537,6- 100%
1%-5.376
5,376×12=64.512
537.6+64.512=602,112
W 1 banku bedzie ieniedzy wiecej po 1 roku a w 2 dopiero po 2 latach