Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-16T19:27:41+01:00
X- ilość zakupionych filiżanek
(14-x)- ilosć zakupionych kubków
7x+ 5*(14-x)=86
7x+70-5x=86
2x=86-70
2x=16
x=8
14-8=6
1 5 1
2009-12-16T19:29:13+01:00
Kubków kupiła 8 ponieważ
7 * 8 = 56
Filiżanek kupiła 6 ponieważ
5 * 6 = 30
i wtedy
56+30 = 86zł
Mi się wydaje że to tak będzie :)