ZAMIANA JEDNOSTEK FIZYCZNYCH.
18 km/h ... m/s
10 m/min ... km/h
15 km/h ... m/min
150 cm/s ... km/min
720 km/h ... cm/s
3,6 m/s ... km/h
90 m/s ... cm/s
1,8 m/min ... cm/s

Proszę o rozpisanie pierwszych czterech orzykładów, jak liczyliście. ;] Nie śpieszcie się, tylko naprawdę bardzo proszę o wytłumaczenie. Pozdrawiam. ;**

1

Odpowiedzi

2009-12-16T20:21:25+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
18km/h=18000m/3600s=5m/s
10m/min=0,01km/(1/60)h=0,01*60km/h=0,6km/h
15km/h=15000m/60min=250m/min
150cm/s=0,0015km/(1/60)min=0,09km/min
720km/h=72000000cm/3600s=20000cm/s
3,6m/s=0,0036km/(1/3600)s=12,96km/h
90m/s=9000cm/s
1,8m/min=180cm/60s=3cm/s
136 3 136