Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-16T22:24:19+01:00
I dzień: 60 km * 2/5= 24 km
II dzień: 60km-24km= 36 km
2/3* 36 km=24 km
III dzień: 60km-(24km+24km)= 60km-48km=12km
2009-12-16T22:26:53+01:00
60km - cała trasa

60*⅖=24 km - trasa, którą pokonali pierwszego dnia
60-24=36 - pozostała trasa do przejścia
36*⅔=24 - trasa przebyta drugiego dnia
36-24=12 - trasa, którą musieli przebyć trzeciego dnia